Glasblaaskunst van Dale Chihuly

 


Vrijdag 1 februari j.l. sensationele glasblaaskunst van Dale Chihuly bekeken in het Groninger Museum. Wat een prachtige tentoonstelling was dat!
Dale Chihuly is een Amerikaanse glasblaas kunstenaar en beeldhouwer, geboren in 1941, Tacoma, Washington; bekend vanwege zijn baanbrekende invloed op de studio glaskunst.
Tijdens zijn inmiddels 50-jarige carriere is hij beroemd geworden met iconische sculpturen van glas. Een van de weinige lichtdoorlatende materialen. Het is solide, maar ook kwetsbaar en breekbaar. Chihuly heeft het glas als materiaal altijd een uitdaging gevonden; daarmee zoekt hij constant de grenzen op wat betreft vorm en grootte.
De tentoonstelling omvat 16 creaties, allen een spektakel van glas, licht en kleur, uit verschillende series: Venetians , Rotolo, Cylinders en Persians


En dat op maar 45 minuten rijden van onze B&B.
Deze tentoonstelling is te zien t/m zondag 5 mei 2019
Als u vanuit onze B&B de tentoonstelling gaat bezoeken krijgt u 5% korting op uw overnachting en vindt u een kleine attentie op uw kamer. (onder voorbehoud van beschikbaarheid / entree bewijs te overleggen)
Wij hopen u te mogen begroeten.