Kick-off: toeristenseizoen 2019

Kick-off: toeristenseizoen 2019

Vanmiddag, 8 april, was de kick-off van het toeristenseizoen. Het was mooi zonnig lente weer. Hopelijk een voorproefje van wat komen gaat!
Deze leuke informatieve gebeurtenis vond plaats in Frederiksoord in het nieuwe Huis van Weldadigheid.
We kregen een kijkje achter de schermen bij Marketing Drenthe.
We hoorden over nieuwe attracties c.q. activiteiten, zoals bijvoorbeeld The nature game, een ontzettend toffe game die je met kind of kleinkind op locatie kunt spelen. Het idee is ge-ent op de nature game van de Veluwe, maar nu hebben wij er in Zuidwest Drenthe ook één. Vanuit de Boslounge in Spier, dus aan de andere kant van het Dwingelderveld, kun je terug in de tijd. Deze game is vanaf half mei 2019 voor publiek beschikbaar.
Ook de Space Time Layers app is interessant; een interactieve app die natuur en cultuur tot leven brengt. De app wordt gevoed door organisaties in de branche.
We kregen een kijkje in de keuken van het nieuwe Museum De Proefkolonie. Dat belooft echt heel bijzonder te worden, het wordt geen gewoon museum, maar een multimediale tijdreis over het bijzondere verhaal van Johannes van den Bosch. Als alles volgens plan verloopt opent het museum 1 mei haar deuren.
In het kader van de koloniën van Weldadigheid, waar wij meerdere boeken en informatie over hebben in de B&B, zijn wij ook bij de stand van Weldadig Oord langs gegaan en hebben daar diverse fiets kaarten meegekregen, fietstochten die de drie nationale parken met elkaar verbindt.

Nieuw voor B&B Ommekamp is dat wij afspraken hebben kunnen maken de Drentse Koe en vanaf dit seizoen het ijs van De Drentse Koe mogen verkopen in onze B&B.
Kortom genoeg redenen om een langs te komen in B&B Ommekamp.
Reserveer nu