Wandelen door het Aekingerzand

Wandelen door het Aekingerzand

Gister, 4 februari 2020, heb ik met collega Petra van B&B ‘t Kragelhuus in Boijl, een wandeling gemaakt door het Aekingerzand.
Het Aekingerzand is een uitgestrekt gebied met zandverstuivingen, dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Drents-Friese Wold en in het grensgebied van de provincies Drenthe en Friesland ligt. Gebieden met stuifzand komen betrekkelijk weinig voor in Nederland
We zijn onze wandeltocht gestart bij het Buitencentrum Drents Friese Wold. Eerder deze ochtend had het gehageld en gesneeuwd, nu scheen de zon, het was fris en de lucht was helder. Hoe heerlijk is dat!
Petra had een stevige wandeling bedacht van een fors aantal kilometers.  Vol goede en frisse moed gingen wij op pad. We waren erg onder de indruk van de schoonheid van dit natuurgebied. Omdat wij steeds met het gezicht naar de zon hadden gelopen hadden we in eerste instantie niet gezien wat er achter ons gebeurde.
 
Tot mijn verrassing had Petra een kannetje koffie bij zich. Na een korte koffie-met-koek pauze keken wij in de richting vanwaar wij gekomen waren…….de lucht zag er dreigend uit. Omdat we nog net niet op de helft waren besloten wij geen risico te nemen in het open veld en keerden om. Een enorme hagelbui werd ons niet bespaard. Koud en nat kwamen wij bij de auto aan en zijn naar Noordwolde gereden om daar een heerlijke lunch te gebruiken.
Al met al een heerlijke frisse dag!